Biografie

Harmen van Es is op 12 december 1978 geboren te Zaandam en samen met zijn vrouw Petra woonachtig te Veenendaal.

Al op jonge leeftijd blijkt dat hij over muzikale gaven beschikt en op 7 jarige leeftijd krijgt hij zijn eerste AMV (Algemeen Muzikale Vorming) lessen via de Streekmuziekschool te Nijkerk. Daarop volgen zijn eerste orgellessen van dhr. C. Weggelaar. Harmen blijkt een bovengemiddelde leerling te zijn en hij brengt verschillende werken ten gehore op een aantal leerlingconcerten.

Rond deze periode wordt Harmen ook lid van het Nijkerks Christelijk Kinderkoor onder leiding van Albert van Maanen. Ook hier blijkt zijn muzikaliteit en hij zingt vaak de solo's tijdens concerten. Harmen was daarmee volgens Albert een van z'n beste jongenssopranen bij het kinderkoor.

In juli 1996 wordt als afsluiting van de Streekmuziekschool met succes het eindexamen voor orgel afgelegd bij dhr. C. Weggelaar en dhr. N.L. Poorter. Aansluitend volgt hij privélessen bij Bert Elbertsen en Peter Verweij voornamelijk op het gebied van improvisatie- en harmonisatietechnieken.

In 1998 wordt Harmen door het Nijkerks Christelijk Kinderkoor gevraagd of hij pianist van het koor wil worden, onder andere tijdens de bevrijdings- en kerstconcerten die het koor geeft. Hiermee trad hij in de voetsporen van onder andere Klaas-Jan Mulder en Hans Veldhuizen die het kinderkoor ook op deze concerten hebben begeleid.

Na verschillende kleine gemeenten wordt hij in 1998 benoemd als organist in de dorpskerk te Hoevelaken. Sinds 2003 staat hier een mooi BAG orgel. Niet lang daarna wordt hij ook als organist benoemd in Nijkerk waar hij kerkdiensten begeleidt op het Van Vulpen orgel in de Opstandingskerk en op het prachtige Matthijs van Deventer orgel in de Grote of St. Catharinakerk. In 2009 mocht Harmen z'n 12½-jarig organisten jubileum vieren en werd hij aangesteld als hoofdorganist in de Oude Kerk van Veenendaal.

Daarnaast wordt Harmen ook gevraagd als concertorganist/pianist en werkt hij in die hoedanigheid mee aan CD-opnames. In 2003 werkte hij als pianist bijvoorbeeld mee aan een CD-opname van een groot samengesteld kinderkoor en in 2004 aan een CD-opname met een samengesteld gemengd koor.

Harmen heeft op grote en bekende orgels in Nederland en het buitenland gespeeld, onder andere op het orgel in de Kloosterkerk te Engelberg (Zwitserland) dat met 137 registers en bijna 10.000 pijpen een van de grootste orgels van Europa genoemd mag worden. Andere orgels waar hij op speelde: Nidaros Domen te Trondheim (Noorwegen), Grote of St. Bavo te Haarlem, Westzijder- en Oostzijderkerk te Zaandam, Oude kerk te Veenendaal, Kloosterkerk te Echternach (Luxemburg) en vele anderen.Biografie

Harmen van Es is op 12 december 1978 geboren te Zaandam en woonachtig te Veenendaal. Al op jonge leeftijd blijkt dat hij over muzikale gaven beschikt... Lees verder...

Agenda

MySQL fout
Fout bij het ophalen van de agendapunten =>
Pagina: /var/www/domains/www.harmenvanes.nl/inc/agenda.php
Regel: 11